Hazırlık sınıfındaki değerli öğrencilerimiz ile yüz-yüze bir toplantı gerçekleştirdik.

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KARAKOÇ
(Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı)
(Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Dr. Mehmet KARAKOÇ, 1987 yılı Haziran ayında Antalya’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise öğrenim aşamalarını burada tamamladı. 2005-2009 yılları arasında, Denizli Pamukkale Üniversitesi – Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans öğrenimini; 2009-2011 yılları arasında, aynı üniversitede, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı tezli yüksek lisans öğrenimini ve 2011-2016 yılları arasında ise İzmir Ege Üniversitesi – Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı tezli doktora öğrenimini tamamladı. Doktorası süresince, araç rotalama probleminin yeni bir türü üzerinde çalışırken, özel sektörde ise geliştirici olarak çalıştı. Üniversite-dışında (kurs merkezleri ve özel dersler) çeşitli konular ile ilgili çok sayıda ders verdi ve üniversite-içi bazı derslere de katkı sağladı. “Ağustos 2012 – Aralık 2014” döneminde, “Sinaps Software”de, tüm turizm işlemlerini gerçekleştirebilecek model-güdümlü bir mimari mantığıyla, hem masaüstü-tabanlı bir uygulama olarak hem de herhangi bir web-tarayıcısı üzerinden çalışan çevrim içi seyahat-acentesi yazılımını geliştirdiği bir acente için çalıştı. “Haziran 2014 – Aralık 2017” döneminde, Akdeniz Üniversitesi – Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (BAUM), bir dizi Java-tabanlı web projesini içeren bilgi yönetim sistemi (BYS) ve hem birim-içi hem de bireysel araştırmaları üzerinde çalıştı. “Aralık 2018 – Mayıs 2019” döneminde ise Antalya Teknokent – Bilkav Eğitim Danışmanlık A.Ş.’de (-OptiWisdom Consultancy, Education & Software Inc.-), şirketin devam eden TÜBİTAK projelerine, “kıdemli Ar-Ge mühendisi” olarak, literatür taraması ve Ar-Ge kısımlarının iyileştirilip geliştirilmesi için destek verdi. Sayısal görüntü işleme, “genetik algoritmalar ve yapay sinir ağları” ile yapay zekâ, akıllı ulaştırma sistemleri, “yol planlama, çizelgeleme/planlama, gezgin satıcı ve araç rotalama” gibi eniyileme problemleri ve bilgisayar-tabanlı değerlendirme (BTD) sistemleri birincil araştırma alanlarıdır. Ek olarak, (i) veri yönetimi, (ii) bilgi erişimi, (iii) bilgi yönetim sistemleri ve (iv) web servisleri ile ilgilenmektedir. Ayrıca, bilgisayar bilimleri ile ilişkili pek çok çalışma alanına yönelik olarak, (1) uygulamalar geliştirmekte, (2) katkılarda bulunmakta ve (3) akademik çalışmalar (doktora tezine ve ilgi alanlarına ilişkin konular) yapmaktadır. Dr. Karakoç, Nisan 2019’da Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak başladığı görevine devam etmektedir.
E-posta (1): mehmet.karakoc -at- alanyauniversity.edu.tr
E-posta (2): cse -at- alanyauniversity.edu.tr
E-posta (2): cse -at- alanyauniversity.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Merve DOĞAN
(Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı)
(Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı)
Dr. Merve Doğan, 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede 2012-2015 yılları arasında yüksek lisans eğitimini ve 2015-2019 yılları arasında da doktora eğitimini Fizik Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans tez çalışmalarını Osaka Üniversitesi destekli RCNP Laboratuvarında nükleer yapı çalışarak tamamlarken doktora çalışmalarını Almanya’da bulunan GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research Laboratuvarında misafir araştırmacı olarak tamamladı. Burada yüksek enerji fiziği alanında yoğunlaşarak dedektör sistem karakterizasyonu üzerine tezini tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra üniversitelerde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Dr. Doğan, 2025 yılı itibariyle Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
E-posta: merve.dogan -at- alanyauniversity.edu.tr

Doç. Dr. Umut TOSUN
Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevine başlayan Doç. Dr. Umut Tosun lisans derecesini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, doktorasını ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Cybersoft, Aselsan, Argela ve Siemens firmalarında yazılım mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2013-2015 yılları arasında Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Son olarak Avustralya'da Anca Motion firmasında yazılım mühendisliği görevinde bulunmuştur. Doç. Dr. Umut Tosun yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında Veritabanı Yönetim Sistemleri ve Dağıtık Veritabanı Tasarımı konularında çalışmalar yapmıştır. Öğretim üyemiz büyük veri, bilgisayar ağları ve güvenliği, nesnelerin interneti ve blok zinciri konularında araştırmalarına devam etmektedir.
E-posta: umut.tosun -at- alanyauniversity.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin KUSETOĞULLARI
Dr. Kusetoğulları, doktorasına Warwick Üniversitesi (İngiltere) Mühendislik Fakültesi'nde EPSRC bursuyla 2008 yılında başlamış ve doktorasını 2012 yılında tamamlamıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere'de Warwick Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Görüntü İşleme ve Uzman Sistemler Laboratuvarında Doktora Sonrası Araştırmacı (Post-Doc) olarak çalışmıştır. Yaptığı proje İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından desteklenmiştir. Daha sonra, Aberystwyth Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde Doktora Sonrası Araştırmacı (Post-Doc) olarak multi-objective algorithms üzerine çalışmalar yapmıştır. 2015 yılında Blekinge Institute of Technology (İsveç) Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölümüne Doktora sonrası araştırmacı olarak katılmıştır ve aynı üniversite'de dersler vermiş ve Büyük Veri projesinde araştırmalar yapmıştır. 2019 yılından itibaren, Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev almaktadır. Araştırma alanları Machine learning, Computer Vision and Optimization algoritmaları olmakla beraber aktif bir şekilde araştırmalarına devam etmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Naci ER
...
E-posta: naci.er -at- alanyauniversity.edu.tr

Arş. Gör. Caner SONGÜL
Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 2010 yılında başladığı lisans eğitimini 2014 yılında tamamlamıştır. 2017 yılında Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde başladığı yüksek lisansa eğitimini 2021 yılında "KI67 Labeling in Gliomas with Artifical Intelligence" adlı yüksek lisans tezi ile tamamlamıştır. 2021 yılında başladığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndeki doktora eğitimine halen devam etmektedir. 2019 yılında Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevliliğine başlamıştır ve halen görevine devam etmektedir. Alanya Üniversitesinde 2022 yılında başladığı Bilgi İşlem Müdürlüğü görevine halen devam etmektedir.
E-posta: caner.songul -at- alanyauniversity.edu.tr

Arş. Gör. Ali Osman AYDOĞDU
Ali Osman Aydoğdu, 2019-2023 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Lisans döneminde matematiğin temel alanları üzerine derinlemesine bilgi edinmiş ve 2024 yılı itibariyle, Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı'nda yüksek lisans programına başlamıştır. Yüksek lisans tezi olarak "Theory of Curves and Surfaces in Euclidean and Minkowski-Lorentz Spaces" konusunu seçmiş olup, bu alandaki akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı'nda yüksek lisans ders aşamasında eğitimine devam eden Ali Osman Aydoğdu, aynı zamanda Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
E-posta: aliosman.aydogdu -at- alanyauniversity.edu.tr
Yarı-Zamanlı Öğretim Elemanları

Dr. Metin SAGULAR
İstanbul'da doğdu. Ailesi ile Almanya'ya giderek, 1980 yılında Almanyada sırası ile Düsseldorf ve Köln Üniversitesi'nden Elektronik Yük. Mühendis olarak mezun oldu. 1980-1983 arası Münih, Almanya da çalıştı. 1984-1992 yıllarında GENERAL ELECTRIC Company Deutschland şirketinde çalıştı ve 1989'da aynı şirketin ABD'de Virginia eyaletinde bulunan Drive Systems Department bölümüne transfer oldu ve Proje müdürü olarak çalıştı. Bu arada 1991'de aynı eyalette bulunan Old Dominion University ve 1992'de New River Community College'de Bilgisayar Mühendisliği Departmanda öğretim üyesi olarak çalıştı. Yazılım, Sürücü Sistemleri ve Ekonomik Analizi ile araştırmalar yaparak 1992'de ABD'de California eyaletinde bulunan Columbia Pacific University'den Ph.D. Doktor unvanını aldı. 1993 yılında kendisine New Yorkta teklif edilen TRANE KLIMA TİC. A.Ş.'yi Istanbul da kurmak üzere yurda döndü şirketin kurucu CEO ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.. Adaptive Feedback Control Systems dediğimiz otomatik kontrol sistemleri bir çok farklı uygulamalarda olduğu gibi ısıtma, soğutma ve klima sektörüne entegre edilerek önemli bir yer edinmiştir. 1996 dan günümüze dek halen Bağımsız Yönetim Danışmanı olarak görev yapmakta ve küçük-orta ölçekli Kurum ve Şirketlere sürdürülebilir büyüme konusunda eğitim ve çalışmalar yapmaktadır.
E-posta: metin.sagular -at- alanyauniversity.edu.tr
Mustafa Kemal Salman, kreatif endüstriler ve teknoloji sektöründe uluslararası deneyime sahip bir profesyoneldir. Lisans eğitimlerini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları ve International Advertising Association (IAA) Marketing Communication bölümlerinde tamamlamıştır. İstanbul'da global reklam ajanslarında üst düzey kreatif pozisyonlarda görev almış, sonrasında kendi ajans ve prodüksiyon şirketiyle yerel ve global markaların iletişim stratejilerini yönetmiş, bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın davetiyle konferans ve sertifika eğitimleri vermiştir. Post-Sovyet ülkelerinde reklam filmleri üretmiş, markalar geliştirmiş ve sinematografik prodüksiyonlar gerçekleştirirken, dijital teknoloji projeleri ve önde gelen dijital teknoloji şirketleriyle işbirlikleri aracılığıyla teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmuştur. Bölgedeki prestijli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak davet edilmiş, workshop, masterclass ve dersler vermiştir. İngiltere merkezli bir NFT teknoloji startup'ı için soft ürün tasarımı ve benzersiz satış önerisi (USP) geliştirme konularında danışmanlık vermiş, Türkiye'ye dönmeden hemen önce Avustralya pazarı için bir spor giyim markası geliştirme projesini tamamlamıştır. Kariyerini doğrusal bir çizgiden ziyade yetenek ve ilgi alanlarına göre şekillendirmiş, sosyoloji, tüketim davranışları, antropoloji, sanat ve tasarım alanlarındaki birikimini dijital teknolojiler ve yapay zeka ile birleştirerek kompleks problemlerin hibrit çözümlerine odaklanmıştır. Çok disiplinli ve çok kültürlü bir yaklaşımı benimsemektedir.

Mustafa Kemal SALMAN
Mustafa Kemal Salman, kreatif endüstriler ve teknoloji sektöründe uluslararası deneyime sahip bir profesyoneldir. Lisans eğitimlerini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları ve International Advertising Association (IAA) Marketing Communication bölümlerinde tamamlamıştır. İstanbul'da global reklam ajanslarında üst düzey kreatif pozisyonlarda görev almış, sonrasında kendi ajans ve prodüksiyon şirketiyle yerel ve global markaların iletişim stratejilerini yönetmiş, bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın davetiyle konferans ve sertifika eğitimleri vermiştir. Post-Sovyet ülkelerinde reklam filmleri üretmiş, markalar geliştirmiş ve sinematografik prodüksiyonlar gerçekleştirirken, dijital teknoloji projeleri ve önde gelen dijital teknoloji şirketleriyle işbirlikleri aracılığıyla teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmuştur. Bölgedeki prestijli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak davet edilmiş, workshop, masterclass ve dersler vermiştir. İngiltere merkezli bir NFT teknoloji startup'ı için soft ürün tasarımı ve benzersiz satış önerisi (USP) geliştirme konularında danışmanlık vermiş, Türkiye'ye dönmeden hemen önce Avustralya pazarı için bir spor giyim markası geliştirme projesini tamamlamıştır. Kariyerini doğrusal bir çizgiden ziyade yetenek ve ilgi alanlarına göre şekillendirmiş, sosyoloji, tüketim davranışları, antropoloji, sanat ve tasarım alanlarındaki birikimini dijital teknolojiler ve yapay zeka ile birleştirerek kompleks problemlerin hibrit çözümlerine odaklanmıştır. Çok disiplinli ve çok kültürlü bir yaklaşımı benimsemektedir.
E-posta: mustafakemal.salman -at- alanyauniversity.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Raziye DEMİRALAY
Dr. Öğretim Üyesi Raziye Demiralay, 01.04.1985 tarihinde Isparta’da doğmuş; İlköğretim ve lise öğrenimini Antalya’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği programında 2006 yılında tamamlayarak “Lisans” derecesini almıştır. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bilim dalında tezli yüksek lisans eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlamış, ardından aynı enstitü bünyesinde Eğitim Teknolojileri bilim dalında yürüttüğü doktora çalışmasını 2014 yılında tamamlayarak “Ph.D” unvanını kazanmıştır. Akademik kariyerine çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak adım atan Dr. Demiralay, 2021 yılından bu yana Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesindeki Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu’nda aktif olarak görev yapmaktadır. Üniversite dışındaki kurs merkezleri ve özel ders ortamlarında da çeşitli konularda dersler vererek, uygulamalı bilgi aktarımına katkıda bulunmuştur. Çalışma alanları arasında web tasarımı ve programlaması, yapay zeka, öğretim tasarımı, ihtiyaç analizi, öğretim teknolojileri ve oyun geliştirme yer almaktadır.
E-posta: raziye.demiralay -at- alanyauniversity.edu.tr

Dr. Ulduz MAMMADOVA ÖZEL
Dr. Ulduz Mammadova, lisans eğitimini 2009-2013 yılları arasında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi İstatistik Bölümü'nde tamamlamıştır. Ardından, 2014-2017 yılları arasında Çukurova Üniversitesi İstatistik Bölümü'nde yüksek lisansını "Generalized Linear Model-Based Control Charts with Poisson Response" başlıklı teziyle tamamlamıştır. 2017-2022 yılları arasında aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürmüş ve "Monitoring of Conway-Maxwell-Poisson Profiles Under Multicollinearity" başlıklı teziyle doktora derecesini almıştır. Araştırma alanları arasında uygulamalı istatistik, regresyon analizi, istatistiksel kalite kontrolü ve veri bilimi bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde yayımlanmış çalışmaları, endüstriyel süreçlerde çoklu iç ilişki durumlarında regresyon tabanlı kontrol grafiklerinin kullanılarak kontrol dışı durumların tespitine odaklanmaktadır. Ayrıca, çeşitli uluslararası kongrelerde sunumlar gerçekleştirmiştir. Uygulamalı istatistik ve veri bilimi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Dr. Ulduz Mammadova, akademik kariyerine Alanya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde devam etmektedir.
E-posta: ulduzmammadova.ozel -at- alanyauniversity.edu.tr
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör